Type funderingspalen

Woning herstel
Woning herstel

Welke type funderingspalen zijn er mogelijk? 
Afhankelijk van de locatie, de mogelijkheden van het project en de eisen van de Gemeente is er de keuze uit een viertal hei-technieken. De keuze wordt mede bepaald door de sondering (onderzoek naar de dragende zandlaag) en de bouwkundige staat van het project. Veel projecten geven de voorkeur trillingsvrij te werken. Bekijk hieronder de specificaties per type:

Trillingsarm heien stalenbuispalen
Stalen buispalen worden trillingsarm aangebracht door middel van inwendig heien. De stalen buis is aan de onderkant voorzien van een gelaste bodemplaat, door middel van een valgewicht wordt de stalen buis de grond ingedreven. Om de juiste diepte te bereiken worden de stalen buizen op elkaar gelast. De buispaal wordt hierna afgevuld met beton en voorzien van wapening.

Hoogfrequent heien stalenbuispalen
Stalen buispalen worden door middel van hoogfrequent trillen aangebracht. De stalen buis is aan de onderkant voorzien van een gelaste bodemplaat, door de trillingen wordt de stalenbuis de grond ingedreven. Om de juiste diepte te bereiken worden de stalen buizen op elkaar gelast. De buispaal wordt hierna afgevuld met beton en voorzien van wapening.

Trillingsvrij persen stalenbuispalen
Bij funderingsherstel wordt vaak de voorkeur gegeven aan het trillingsvrij aanbrengen van buispalen. Bij het persen worden de buispalen door middel van hydraulische cilinders de grond in gedrukt met als tegendruk de woning en de nieuwe fundering die aan de woning gekoppeld zit. Woningherstel.nl beschikt over gekeurde persinstallaties waarbij veiligheid en kwailiteit voorop staan.

Trillingsvrije schroefpalen
Schroefpalen zijn stalen buispalen welke gedraaid de grond in worden gebracht.
Kenmerken: Geen trilling, geen grondspanning, aan te brengen met kleine machine.

Woning herstel

Woningherstel.nl - Koggeweg 56 - 1607 MT - Hem - T. 06 5318 1224 - [email protected]

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.