De tafel-methode is ideaal als herstel aan de buitenzijde lastig is. Een nieuwe constructieve betonvloer wordt aan de binnenzijde van de woning aangebracht en ondersteund door palen die diep in de vaste zandlaag reiken. Na uitharding kan het gebouw, indien gewenst, weer rechtgezet worden.
Voordelen:
Nadelen:
Wanneer uw woning een kelder of hoge kruipruimte heeft, kan het funderingsherstel vanuit deze ruimte plaatsvinden. Deze techniek lijkt op de tafel-methode, maar vereist kleinere machines door de beperkte ruimte.
Voordelen:
Nadelen:
Bij deze methode worden rondom de woning palen geplaatst die via consoles aan de bestaande fundering worden gekoppeld en op spanning gezet. Dit voorkomt ingrijpende binnenwerkzaamheden.
Voordelen:
Nadelen:
Bij deze methode wordt de bestaande vloer opgetild zonder deze te slopen. Het is een snelle en efficiënte oplossing wanneer de vloer sterk genoeg is om het gewicht te dragen.
Voordelen:
Nadelen:
Funderingsherstel is maatwerk. De juiste methode hangt af van constructie van de huidige fundering, de mate van verzakking, de beschikbare ruimte rondom uw woning en de toegankelijkheid van de fundering. Een grondig funderingsonderzoek is essentieel om te bepalen welke aanpak het meest geschikt is.
Conclusie:
Funderingsherstel is een complexe taak die deskundigheid en maatwerk vereist. Neem contact met ons op voor een professioneel adviesgesprek. We helpen u graag om de juiste oplossing voor uw funderingsproblemen te vinden, zodat uw woning weer jarenlang stabiel en veilig is.